Imtech Spanje overgenomen, 1.700 banen lijken gered

Het exterieur van het hoofdkantoor van Imtech Marine in Rotterdam. Foto ANP/Olaf Kraak

Het Spaanse deel van Imtech is overgenomen door de investeerder Springwater Capital. De 1.700 werknemers van de dochteronderneming, die ook vertakkingen heeft in Chili, Peru, en Marokko, lijken daardoor hun baan te behouden.

De Spaanse mededingingsautoriteiten moeten de deal nog wel goedkeuren. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Imtech Spanje heeft een jaaromzet van ongeveer 150 miljoen euro en bestaat uit twee divisies die technische oplossingen bieden aan de bouwsector en de industrie. Het hoofdkantoor staat in Madrid.

Langzaam opgeknipt en verkocht

Imtech wordt langzamerhand opgeknipt en verkocht. Gisteren ging kroonjuweel Imtech Nordic over in andere handen. Wat niet verkocht wordt, gaat failliet, zoals het grote Nederlandse onderdeel Building Services. Ook Imtech UK en de Duitse tak van Imtech zijn failliet verklaard.

Eerder deze week gebeurde het ook al met onderdeel Imtech Industrial Services. Enkele activiteiten van het Nederlandse Industrial Services zijn al doorverkocht, aan vier verschillende partijen. Een meerderheid van 900 mensen behoudt volgens de curatoren hun baan.

Er zijn nu nog een paar stukjes Imtech over: de onderdelen in Polen en Luxemburg.

    • Sam de Voogt