Federer, Wawrinka, Halep naar halve finales US Open

Roger Federer in actie tijdens zijn kwartfinalepartij tegen Richard Gasquet. Foto Reuters/Carlo Allegri

De halve finales van de US Open zijn bekend. Nadat gisteravond de Italiaanse tennisster Flavia Pennetta zich plaatste voor de halve eindstrijd sloten Roger Federer, zijn Zwitserse landgenoot Stan Wawrinka en tennisster Simona Halep uit Roemenië zich vannacht als laatsten daarbij aan.

Federer had weinig moeite met de Fransman Richard Gasquet. Hij won de wedstrijd in anderhalf uur en drie sets met 6-3, 6-3, 6-1. Hij komt Wawrinka tegen die met bijna even veel gemak zich ontdeed van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-4, 6-4, 6-0. In de andere halve finale treffen de nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic, en de titelverdediger van vorig jaar, Marin Cilic, elkaar.

Bij het vrouwentoernooi werd Simona Halep de laatste van de vier halve finalisten. Ze versloeg in drie sets Victoria Azarenka uit Wit-Rusland. Haar partij lag ruim 85 minuten stil vanwege de regen in New York, maar na de break trok Halep de derde set snel naar zich toe. De 23-jarige tennisster treft in Pennetta (33) één van de drie dertigers bij de laatste vier. In de andere halve finale spelen topfavoriete Serena Williams (33) en de 32-jarige Roberta Vinci tegen elkaar.

    • Sam de Voogt