Zo wordt je fiets ook heel ‘smart’

None

Er is een soort wonderapparaatje voor je fiets in de maak, de SmartHalo. Dit kleine apparaatje verbind je aan je fietsstuur, en maakt je fiets ‘smart’ doordat het een bluetoothconnectie heeft met je telefoon. Paar dingen dat het kan: automatisch opmerken wanneer het donker wordt – dan geeft-ie licht. Het houdt je gemiddelde snelheid, de afstand en het aantal verbrande calorieën bij. Het geeft de route aan: je stelt op de bijbehorende app in waar je heen moet, en op het apparaatje zie je dan wanneer je de bocht moet nemen of verkeerd bent gereden. Het geeft een melding als je een telefoontje krijgt, en geeft een alarm als iemand je fiets wil jatten. En, voor Nederland nog best wel handig: nooit meer in een vol fietsenrek naar je fiets zoeken, want je ziet op de app precies waar die staat.

    • Charlotte van ’t Wout