Tennisster Pennetta verslaat Kvitova en plaatst zich voor halve finales US open

De Italiaanse tennisster Flavia Pennetta heeft zich vandaag voor de tweede keer in haar loopbaan geplaatst voor de halve finales van de US Open.
De Italiaanse tennisster Flavia Pennetta heeft zich vandaag voor de tweede keer in haar loopbaan geplaatst voor de halve finales van de US Open. Foto EPA / John G. Mabanglo

De Italiaanse tennisster Flavia Pennetta heeft zich vandaag voor de tweede keer in haar loopbaan geplaatst voor de halve finales van de US Open. De 33-jarige tennisster, als 26e geplaatst, sloeg in de kwartfinale de veel hoger ingeschatte Tsjechische Petra Kvitova (vijfde) naar huis.

Pennetta versloeg Kvitova in 2,5 uur en had daar drie sets voor nodig: 6-4 4-6 6-2. In de eerste set brak Kvitova de opslag van haar geroutineerde opponente driemaal, zelf leverde de tweevoudig Wimbledon-kampioene haar service tweemaal in. Daarna waren de rollen omgedraaid. Een break op 4-4 in de tweede set bracht Pennetta voordeel. Dat verzilverde ze met de nodige moeite.

De uitschakeling van Kvitova kwam als een verrassing. De tennisster kwam in topvorm naar New York in de wetenschap dat er maar twee speelsters zijn die Serena Williams dit seizoen hebben verslagen. Zij is er een van. En tot de kwartfinale had ze geen set verloren. Toch ging het vandaag mis. Mede door fysieke problemen, een beenblessure aan haar rechterbovenbeen, lukte er weinig meer bij de tweevoudig Wimbledon-kampioene.

Volgende ronde

Het is de tweede keer dat de Italiaanse tennisster zich plaatst voor de US Open, de eerste keer was in 2013. In de jaren 2008, 2009, 2011, 2013 en 2014 strandde Pennetta in de kwartfinales.

In de halve finale staat Pennetta tegenover de Roemeense Simona Halep, de nummer twee van de plaatsingslijst, of Victoria Azarenka uit Wit-Rusland.

    • Maarten Back