Serena Williams verslaat zus Venus in kwartfinale US Open

Serena Williams mag blijven hopen op een Grand Slam, het winnen van alle grote tennistoernooien in één kalenderjaar. De Amerikaanse heeft de halve finales van de US Open bereikt, door in de vierde ronde af te rekenen met haar zus Venus: 6-2 1-6 6-3.

Serena Williams gisteren tijdens de wedstrijd waarin ze haar zus versloeg. Foto EPA/Andrew Gombert

Serena Williams mag blijven hopen op een Golden Grand Slam, het winnen van alle grote tennistoernooien in één kalenderjaar. De Amerikaanse heeft de halve finales van de US Open bereikt, door in de vierde ronde af te rekenen met haar zus Venus: 6-2 1-6 6-3.

Het was de 27e editie van ‘sister act’, waarvan Serena er nu zestien heeft gewonnen. De Amerikaanse won de afgelopen drie edities van de US Open (in totaal zes keer) en pakte eerder dit jaar dus ook de titel tijdens de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. Als ze nu ook de US Open op haar naam schrijft, wordt ze de eerste vrouw sinds 1988 die een Golden Grand Slam haalt. Dat lukte slechts drie tennissters.

Zover is het nog niet. Serena treft eerst nog in de halve finales op Flushing Meadows de Italiaanse Roberta Vinci. Die won in de vierde ronde van de Française Kristina Mladenovic.

Cilic en Djokovic door

Bij de mannen heeft Novak Djokovic vannacht de halve finales bereikt. De Servische nummer één van de wereld had vier sets (6-1, 3-6, 6-3 en 7-6) nodig tegen de Spaanse tennisser Feliciano Lopez. Djokovic neemt het in de strijd om een plaats in de finale op tegen de Kroaat Marin Cilic, de nummer negen van de plaatsingslijst, die de Fransman Wilfried Tsonga (6-4, 6-4, 3-6, 6-7 en 6-4) in een vijfsetter met moeite van de baan sloeg.

Vandaag zijn er in New York nog een paar kwartfinales: de Tsjechische Petra Kvitova tegen de Italiaanse Flavia Pennetta. En Victoria Azarenka uit Wit-Rusland tegen de Roemeense Simona Halep. Bij de mannen neemt de Zwitser Stan Wawrinka en op tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. En de Franse Richard Gasquet speelt tegen Roger Federer (Switzerland).
(ANP/AP)