Programmeren is best saai

Als kantoorwerker krijg je twee dingen regelmatig te horen: 1. Blijf niet te lang zitten en 2. Leer programmeren. Want iedereen onder de twintig leert programmeren en als je niet meedoet ben je over twintig jaar net als die oude garde op kantoor die je steeds moet helpen met de printer en met Outlook. Hoera, programmeren dus! Maar hoe leer je dat?

Dat kan dus met deze app.

Maar wat blijkt: eigenlijk is programmeren best saai. En het duurt lang voordat je programma’s, apps, spelletjes en besturingssystemen kunt maken (ja, we zijn van het ongeduldige soort). Desalniettemin heeft LRN een aardige manier gevonden om het programmeren, in dit geval in Javascript, aan de man te brengen. Met een soort ‘gamification’ waarbij je vragen oplost en je voortgang wordt bijgehouden en beloond. Het begon aardig maar de motivatie was moeilijk vast te houden, zeker toen er na de eerste vier gratis lessen nog betaald moest worden ook.

    • Alex van der Hulst