Excuses Clinton voor e-mails

De Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton heeft haar excuses aangeboden voor het gebruik van een privé e-mailaccount tijdens haar ambtsperiode als minister van Buitenlandse Zaken. Dat deed ze gisteren bij de televisiezender ABC News. „Het was een fout. Ik heb er spijt van en neem de volle verantwoordelijkheid.” Later op de avond bood ze ook op Facebook haar excuses aan de Amerikaanse kiezer aan. Afgelopen maandag weigerde Clinton nog excuses te maken omdat het gebruik van een privé e-mailaccount door het ministerie zou zijn toegestaan. Eerder overhandigde ze 55.000 e-mails, verzonden vanaf haar privé e-mailadres, aan het ministerie. Het is de vraag of de kwestie invloed heeft op de verkiezingscampagne. Na een sterk begin van haar campagne als presidentskandidaat van de Democraten, heeft de steun voor Clinton de laatste tijd een flinke knauw gekregen. Haar concurrent Bernie Sanders, Senator van de staat Vermont, loopt op haar in. (AP)