Janneke Vreugdenhil Pizza met brie, spinazie, studentenhaver en honing

illustratie jet peters

Leonie ter Veld heeft een afkeer van diepvriespizza’s en geeft een aantal tips om een simpele ‘pizzabodem’ in elkaar te flansen. Zoals een supersnelle bodem van oud brood, een overlangs doormidden gesneden Turks brood of een tortilla. Bij onderstaande pizza komt de bodem uit een pak. Zo’n pak pizzabodemmix is voor een student altijd handig om in huis te hebben. Ter Veld laat elders in haar boek zien dat je er bijvoorbeeld ook (rozemarijn)broodjes van kunt bakken voor bij een kop soep.

Het voordeel van een zelfgemaakte pizzabodem is dat je ook de regie hebt over de topping. Deze met brie, studentenhaver, spinazie en honing bijvoorbeeld, zul je niet zo snel vinden in het diepvriesschap. De oventemperatuur van 180 °C is wel wat aan de lage kant. Op de website van Koopmans staat bij de pizzarecepten een temperatuur van 215 graden. Dat lijkt me meer in de richting.

Leonie ter Veld

Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

Uitgeverij: Brandt

Prijs: €20,00

    • Janneke Vreugdenhil