IJsselland Ziekenhuis neemt nieuwe cardiologen aan na overlijden tieners

Het IJsselland Ziekenhuis heeft de vakgroep cardiologen vernieuwd. Het ziekenhuis komt tot dat besluit nadat er twee jonge patiënten overleden op die afdeling. Twee ervaren cardiologen van het Maasstad Ziekenhuis gaan er aan de slag.

Verpleegkundigen bereiden een hartoperatie voor.
Verpleegkundigen bereiden een hartoperatie voor. Foto ANP / Valerie Kuypers

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft de vakgroep cardiologen vernieuwd. Het ziekenhuis komt tot dat besluit nadat er twee jonge patiënten overleden op die afdeling. Twee ervaren cardiologen van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam gaan er aan de slag. Dat meldt de Raad van Bestuur op de site.

Tweetal fatale fouten op afdeling

Begin dit jaar overleed een 19-jarige jongen die onder behandeling was in het ziekenhuis. Hij zou tot tweemaal toe onderzocht zijn en niet de juiste diagnose hebben gekregen. In 2013 was er al een sterfgeval van een 16-jarig meisje.

Na het overlijden van de jongen heeft het bestuur het Erasmus MC gevraagd de verantwoordelijkheid van de afdeling op zich te nemen. Uit het onderzoek kwam dat er meer aandacht moet komen voor het specialisme kindercardiologie.

Op de website van het IJsselland Ziekenhuis schrijft de Raad van Bestuur:

“Wij zijn er van overtuigd dat met alle maatregelen die zijn genomen, de veiligheid en kwaliteit op de afdeling Cardiologie zijn gegarandeerd. De geleerde lessen zullen nadrukkelijk onderdeel worden van het onderwijsprogramma in het ziekenhuis en worden gedeeld met andere ziekenhuizen.”

    • Marissa van Loon