In beeld

Het tijdperk Elizabeth: 63 jaar en 216 dagen op de troon

Koningin Elizabeth (89) haalt vandaag haar betovergrootmoeder Victoria in als langst regerende Engelse monarch. Haar troonsbestijging was op 6 februari 1952 en ze maakte door de jaren heen uitvindingen mee als de elektrische ketel, de hovercraft en de pinmachine. Elizabeth heeft vier kinderen, acht kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Toch wordt er vandaag niets gevierd. Er zijn geen saluutschoten, er is geen luchtparade, er komen zelfs geen nieuwe postzegels uit. Volgens onze correspondent Titia Ketelaar in Londen, heeft Buckingham Palace het over "business as usual". Koningin Elizabeth is traditiegetrouw in de zomer in Schotland, op haar landgoed Balmoral, en opent een nieuwe spoorverbinding.

Een Royal River Salute vaart onder de Tower Bridge door om te vieren dat koningin Elizabeth II de langst regerende Engelse monarch is.
AP / Dominic Lipinski
Bezoekers kijken naar een fototentoonstelling bij Buckingham Palace in Londen.
AP / Jonathan Brady
Een groep mensen staat bij het Edinburgh's Waverley station in Schotland te wachten op de aankomst van de koningin.
AFP / Andrew Milligan
Koningin Elizabeth II op de dag dat ze de langst regerende Engelse monarch is geworden.
AP
Koningin Elizabeth II poseert in haar werkkamer in Buckingham Palace.
AFP / Mary Mccartney
Twee stylisten kleden het wassen beeld van Elizabeth II in Londen opnieuw aan. Als langst regerende Engelse monarch krijgt het wassen beeld een jubileum jurk aangetrokken.
AFP / Leon Neal
Elizabeth is traditiegetrouw in de zomer in Schotland, op haar landgoed Balmoral, en opent een nieuwe spoorverbinding.
AP / Andrew Milligan
De Engelse stadsomroeper Tony Appleton verkondigt voor Buckingham Palace dat Elizabeth de langst regerende Engelse monarch is.
AFP / Justin Tallis
Koningin Elizabeth is traditiegetrouw in de zomer in Schotland, op haar landgoed Balmoral, en opent een nieuwe spoorverbinding.
REUTERS / Andrew Milligan
Elizabeth II (L) zit met Philip in Balmoral op een bankje. De koningin is daar op een nieuwe spoorverbinding te openen.
AFP / Leon Neal
Koningin Elizabeth is traditiegetrouw in de zomer in Schotland, op haar landgoed Balmoral, en opent een nieuwe spoorverbinding.
REUTERS / Andrew Milligan
Een Royal River Salute passeert het Houses of Parliament.
AP / Kirsty Wigglesworth
Koningin Elizabeth II poseert op 2 september 1953 met de koninklijke scepter nadat ze plechtig gekroond is op het Westminster Abbey in Londen.