Zweedse ploeg in problemen

Marcus Berg (links) en de Zweedse aanvoerder Zlatan Ibrahimovic. Foto JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Het Zweeds voetbalelftal heeft het moeilijk in de kwalificatie voor het EK in Frankrijk. Het team rond superster Zlatan Ibrahimovic leed gisteravond de tweede nederlaag op rij. Na het verlies in Rusland (1-0) bleek in Solna ook Oostenrijk te sterk: 1-4. Oostenrijk, koploper in groep G, is daardoor zeker van deelname aan het EK in Frankrijk. De Russen passeerden Zweden door Liechtenstein met 7-0 te verslaan, ze hebben nu twee punten meer. In het duel om de derde plaats – die recht geeft op play-offs voor het EK – naderde Montenegro Zweden tot op één punt door een zege bij Moldavië: 0-2. Zweden wacht nog kwalificatiewedstrijden tegen Liechtenstein (uit) en Moldavië (thuis); concurrent Montenegro speelt nog tegen Oostenrijk (thuis) en Rusland (uit). Spanje won in groep C bij Macedonië (0-1). De regerend Europees kampioen breidde daarmee de leiding in groep C uit naar 21 punten en is met twee duels te gaan vrijwel zeker van plaatsing voor het EK. (NRC)