Deze dodo sterft niet uit

De dodo in Cartoon Survivor lijkt meer op de Road Runner uit de Wile E. Coyote-tekenfilms dan een lompe uitgestorven vogel. Met een dynamietstaaf op zijn (of haar) rug gebonden moet het dier – voordat het lontje opgebrand is - rotsen, happende reuzenplanten en chagrijnige dinosaurussen ontwijken. Waarom? De dodo is de gewillige hoofdpersoon in een hele vreemde realityshow die alleen maar uit is om het dier op te blazen of anderszins te verwonden. Door muntjes te verzamelen kan de gebruiker kostuums en functionele helmen kopen. Cartoon Survivor is verfrissend door de vrolijke graphics en de aantrekkelijke tropische geluidseffecten. Kijk wel uit, want het spel is aanstekelijk en als gebruiker is het gemakkelijk om verleid te worden tot de aankoop van muntjes of nieuwe levels.

    • Hans Klis