Bod Ballast Nedam fors lager

None
Foto ANP MARCEL VAN HOORN

Het Turkse Renaissance Construction heeft zijn overnamebod op Ballast Nedam fors verlaagd, als gevolg van extra verliezen die het bouwbedrijf verwacht te lijden. Dat hebben beide bedrijven vanmorgen bekendgemaakt. De prijs per certificaat gaat naar 0,30 euro, terwijl eerder 1,55 euro werd geboden. Het bod zakt daarmee van 30 miljoen naar 5,8 miljoen euro. Ook in het nieuwe bod is de uitkering van dividend verwerkt. Het aandeel sloot gisteren op 1,47 euro. Vanmorgen zakte het iets meer dan 0,30 euro.

Ballast denkt circa 20 miljoen euro extra verliezen te lijden, onder meer als gevolg van drie recente faillissementen van toeleveranciers en partners, waaronder Imtech Building Services.

Renaissance zal bovenop een toegezegde investering van 30 miljoen euro een aanvullende kapitaalinjectie doen in Ballast van 17,6 miljoen. Met dat geld wordt in een „aanvullende kapitaalbehoefte”, ontstaan door de extra verliezen, voorzien. (ANP)