Rook de muggen uit

Foto SANJEEV GUPTA / EPA

Dit is geen slechte uitlaat, dit is een paardenmiddel tegen een hardnekkige plaag. In de Indiase stad Bhopal proberen de gezondheidsautoriteiten momenteel de muggen die malaria en dengue verspreiden te bedwelmen. Dengue, ook wel bekend als knokkelkoorts, heerst in dit tropische deel van India altijd in september en oktober, wanneer het regenseizoen aanbreekt. Inmiddels lijden meer dan 300 inwoners van Bhopal aan de ziekte. Een maand geleden kondigden de gezondheidsautoriteiten in Bhopal nog een denguealarm af: huizen werden doorgelicht op de aanwezigheid van de denguemuggen, waarbij in maar liefst tien procent van de huizen larven gevonden werden. Die maatregelen konden een uitbraak van de ziekte niet voorkomen. De insecticide die door de straten wordt gespoten is overigens niet schadelijk voor mensen.