Laagste aantal faillissementen in zeven jaar

Het aantal faillissementen is op dit moment het laagst in zeven jaar. Foto ANP/Bart Maat

In augustus zijn er 113 faillissementen minder uitgesproken dan in de maand ervoor. Het aantal faillissementen is hiermee op het laagste niveau sinds oktober 2008, blijkt uit cijfers van het CBS. Het statistiekbureau verwacht dat deze daling doorzet.

Meeste faillissementen in handel

Er zijn de afgelopen maand 308 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Het CBS heeft de eenmanszaken niet meegenomen in deze cijfers. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn er 3643 bedrijven kopje onder gegaan; ruim 20 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

De meeste faillissementen in augustus zijn uitgesproken in de handel. Vergeleken met de maand juli is het een daling van 28 procent. Relatief gezien zijn de meeste bedrijven failliet verklaard in de horeca.

    • Marissa van Loon