Janneke Vreugdenhil Mexicaanse ovenschotel met gehakt, maïs en paprika

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Deze gehaktschotel met een dakje van knapperige tortillachips komt uit het hoofdstuk ‘Basisrecepten die iedere student zou moeten kennen’. Leonie ter Veld gebruikt er in haar boek Gewoon wat een studentje ’s avonds eet een standaard Mexicaanse kruidenmix voor, en dat snap ik best, want ik ben ook ooit student geweest en dan moet alles snel en makkelijk.

Maar dat soort kant-en-klare kruidenmixen bestaat meestal grotendeels uit zout en smaakversterkers en echt lekker zijn ze niet. Vandaar dat ik het toch niet kan laten een tip te geven: door een theelepel (gerookt) paprikapoeder, een halve theelepel chilivlokken, een theelepel komijn en een snufje piment toe te voegen, kun je ook eigenhandig een Mexicaans smaakje aan je gehakt geven. Toegegeven, deze losse kruiden zijn eenmalig duurder dan zo’n zakje, maar je beleeft er oneindig veel meer plezier aan.

Leonie ter Veld

Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

Uitgeverij: Brandt

Prijs: €20,00

    • Janneke Vreugdenhil