Dit zijn de nieuwe leiders van 2019

Foto iStock

Topmannen, Nobelprijswinnaars, presidenten; het zijn niet de minsten die de prestigieuze Harvard University tot haar alumni mag rekenen. Neem Barack Obama (’91) en zijn voorganger George W. Bush. Of Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg (’95) en Steve Ballmer (’77), oud-bestuurder van Microsoft. Het is overigens ook de buitenlandse universiteit die de meeste bestuurders aan in Nederland beursgenoteerde bedrijven levert.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Harvard de naam heeft één van de beste universiteiten ter wereld te zijn. Jaarlijks laten duizenden studenten zich daarom niet afschrikken door het collegegeld van 45.278 dollar, in de hoop tot de lucky few te behoren die worden toegelaten. Want zij weten ook; Harvard-alumni groeien maar al te vaak uit tot de nieuwe leiders in de politiek en zakenwereld.

Dit zijn die 1.665* nieuwe leiders van de class of 2019 in data:

Uit de enquête die universiteitsblad The Harvard Crimsom afnam onder de eerstejaars, blijkt - naast het feit dat zij overwegend blank zijn - nog iets: er zit een groot (financieel) gat tussen studenten waarvan ouders ook aan Harvard hebben gestudeerd en zij die de eersten zijn in hun familie om überhaupt te gaan studeren. Zoals Harvard het zelf omschrijft:

“Harvards student body still largely hails from elite upbringings socioeconomically.”

Of ze nu uit een minder vermogend gezin komen of niet, zeker is wel dat de eerstejaars erop vertrouwen met hun Harvard-graad op zak een goed startsalaris tegemoet te kunnen zien. In wat voor functie? Tsjah, de politiek blijft lonken. Wat wil je, met al die voorgangers.

* Van de in totaal 1.665 eerstejaars die onlangs aan Harvard zijn begonnen, deed ruim 70 procent (1.184 studenten) mee aan de enquête van The Harvard Crimsom

Andere bekende alumni:

    • Eva Oude Elferink