Vluchtelingenactie RTL Late Night trekt relatief weinig kijkers

Naar de Actie voor Vluchtelingen van het programma RTL Late Night hebben gisteravond 529.000 mensen gekeken. Daarmee scoorde het programma lager dan gemiddeld. De afgelopen week trok het programma gemiddeld 780.000 kijkers.

(VLNR) Jeroen Oerlemans, Diederik Samson, Danny Ghosen en Humberto Tan tijdens de speciale uitzending van RTL Late Night voor vluchtelingen gisteravond.
(VLNR) Jeroen Oerlemans, Diederik Samson, Danny Ghosen en Humberto Tan tijdens de speciale uitzending van RTL Late Night voor vluchtelingen gisteravond. Foto ANP/Kippa/Sander Koning

Naar de Actie voor Vluchtelingen van het programma RTL Late Night hebben gisteravond 529.000 mensen gekeken. Darmee scoorde het programma lager dan gemiddeld. De afgelopen week trok het programma gemiddeld 780.000 kijkers.

De speciale uitzending stond hierdoor op de negentiende plaats in de daglijst van best bekeken programma’s, meldt de Stichting KijkOnderzoek (SKO) vandaag, achter tv-programma’s zoals Spoorloos (1.910.000), Het Familiediner (1.41.000) en Radar (1.745.000).

Kijkers konden geld doneren en er was een callcenter waar bekende Nederlanders de telefoon opnamen. Het programma op RTL 4 leverde in elk geval 225.000 euro op voor noodhulp voor het Rode Kruis en andere organisaties. Dat is ongeveer 50 cent per kijker. Daarmee blijft het achter bij opbrengsten van andere tv-acties. Die halen doorgaans miljoenen euro’s op, maar betreffen dan wel nationale acties van giro 555.

Bekijk een fragment van de uitzending gisteren:

Lees ook een interview met Humberto Tan begin deze maand: ‘Het is niet altijd relevant, wat ik vind’