Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Hansen wint door blunder, Mollema houdt leiderstrui

Wielrenner Lasse Norman Hansen heeft op curieuze wijze de vijfde etappe in de Ronde van Alberta gewonnen. De Deen kwam alleen over de streep na ruim 206 kilometer fietsen, maar dankte de zege aan een blunder van de organisatie, die niet kon voorkomen dat het achtervolgende peloton de verkeerde kant werd opgestuurd. De Luxemburger Laurent Didier won later de sprint van het peloton en kwam nietsvermoedend juichend over de meet. De wedstrijdleiding besloot de race te neutraliseren, waardoor Bauke Mollema vandaag tijdens de zesde en laatste etappe de gele leiderstrui draagt. (NRC)