Multitalent Georgia klinkt steeds anders

De Britse Georgia Barnes kan meer dan zingen, produceren en liedjes schrijven; ze is ook voetballer (bij Arsenal) en drummer (voor onder meer Kate Tempest). Maar voorlopig concentreert ze zich op haar eigen muziek. Onder de naam Georgia verscheen van de 21-jarige Londense onlangs het debuut, waarop allerlei hedendaagse dancetrends samenkomen. De kletterende ritmes van ‘grime’, keyboards die zwaar en hoekig klinken (als bij ster-producer Hudson Mohawke), en nu en dan de subsonische bastonen van dubstep. Tussen deze drukke, heen en weer schietende klanken is de zang van Georgia vol en verlokkend, als een helder baken. Haar stem wordt steeds anders begeleid: door onrustig gefluister in Tell Me About It of jungledrums is Move Systems. Ze schakelt naar de verveelde rapstijl van M.I.A., of is een hunkerende sirene in Kombine, met aangenaam ruige uitbarstingen in het refrein, als een straatkat in het nauw.