Een fluwelen Goal van het Weekend tegen de Oranje-kater

Wie verlichting voor het gekwetste oranje voetbalhart behoeft, zoek niet verder dan de Goal van het Weekend.

Leonardo Dedé zaterdagavond bij zijn afscheidswedstrijd in een volgepakt Signal Iduna Stadion (voorheen Westfalenstadion).
Leonardo Dedé zaterdagavond bij zijn afscheidswedstrijd in een volgepakt Signal Iduna Stadion (voorheen Westfalenstadion). Foto ANP / Maja Hitij

Wie nog wil stilstaan bij ons Nederlands elftal mag gerust nog even teruglezen hoe ’t gisteren ook al weer ging in het Turkse Konya. Wie verlichting voor het gekwetste voetbalhart behoeft; zoek niet verder.

Het was ’t weekend waarin Didier Drogba zijn rekening opende bij Montreal Impact en direct een hattrick liet noteren. En in Alkmaar haalde Edgar Davids flink uit in een benefietwedstrijd georganiseerd door Clarence Seedorf.

3. Ralekoti Mokhahlane (Lesotho)

Er is haast niets te vinden over deze 29-jarige middenvelder. Hij komt dan ook uit Lesotho, de soort enclave middenin Zuid-Afrika. Hij verdient z’n centen bij FC Balzers in Liechtenstein. Dit weekend, thuis tegen Algerije (1-3) voor kwalificatie voor de Afrika Cup, deed Mokhahlane van zich spreken:

2. Dedé (Borussia Dortmund)

Het aardige aan interlandperiodes is dat er dan regelmatig benefietwedstrijden en testimonia worden gespeeld. De Real Madrid legendes versus die van Manchester United. De vrienden van Romário tegen die van Roberto Baggio. Dat soort werk. Nu had de Braziliaanse back Dedé (ruim vierhonderd duels in dertien jaar bij Borussia Dortmund) zijn erewedstrijd voor ruim 81.000 man in het Westfalenstadion en er vielen 24 goals waarvan Dedé toevallig en ongetwijfeld de allermooiste maakte:

1. Raúl López (Chivas Guadalajara)

Het leek wel een wedstrijdje om de mooiste stift. Dit weekend stroomden ze opeens binnen, zo leek het. En niet van de minste spelers. Harry Kane, in Engeland al gebombardeerd tot Super Striker, deed ’t tegen San Marino. En Sergio Agüero stiftte als bijdrage aan de 7-0 zege van Argentinië op Bolivia. Maar de stift is op z’n mooist als ie vrijwel terloops wordt genomen, de exercitie geen onderbreking vormt van de looppas en de bal bij het verlaten van de fluwelen voet in slow motion richting het net zweeft.