Twee agenten zwaar mishandeld op politiebureau in Geldrop

Foto ANP/ Evert Elzinga

Twee politiemensen zijn afgelopen nacht zwaar mishandeld op het politiebureau in Geldrop nadat ze een dronken man hadden aangehouden. Een van de agenten werd in zijn gezicht geslagen, een ander kreeg glassplinters in haar gezicht. De 28-jarige man is gearresteerd.

De man uit het Brabantse Liessel werd aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Hij ging vrijwillig mee met de agenten naar het bureau, maar wilde niet meewerken aan de ademanalyse en reageerde agressief. Hij sloeg een agent in zijn gezicht en er ontstond een vechtpartij, zo meldt Omroep Brabant.

Agenten overgebracht naar ziekenhuis

Ook nadat de man was opgesloten bleef hij zich agressief gedragen. Hij sloeg een glazen deur in waarop een agente glassplinters in haar gezicht kreeg. Pas nadat de politie hem met pepperspray bespoot, omdat hij wilde wegkomen door het gat in de deur, bond hij in. De twee agenten zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Op zaterdagavond raakte in Tilburg ook een agent gewond. Hij werd in zijn gezicht geslagen door een 17-jarige jongeman, de agent sloeg terug waarop een gevecht uitbrak. Daarbij brak de politieman zijn hand.