‘Dolf Collee nieuwe directeur Ajax’

Dolf Collee op archiebeeld. Foto ANP / Olaf Kraak

Dolf Collee is de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Collee zou voor één jaar tekenen om de organisatie verder te professionaliseren en zijn beoogde opvolger Edwin van der Sar te helpen in zijn ontwikkeling.

De 62-jarige voormalig topman van ABN Amro zou in Amsterdam de opvolger worden van Michael Kinsbergen.

Collee trad in 2012 toe tot de Raad van Commissarissen van Ajax en trad als gedelegeerd commissaris onlangs toe tot de directie. Tussen 2000 en 2006 zat hij in de Raad van Bestuur van ABN Amro, destijds hoofdsponsor van de Amsterdamse club. Momenteel is hij als adviseur of commissaris betrokken bij negen bedrijven, waaronder HEMA.

Ajax wil volgens persbureau ANP niet op de berichtgeving reageren.

Een van de eerste problemen die Collee moet oplossen is de breuk binnen het Technisch Hart, meldt De Telegraaf. Al enige tijd weigert Wim Jonk (hoofd opleidingen) een verschil van inzicht in de uitvoering van het technisch beleid met zijn collega’s Dennis Bergkamp en Marc Overmars uit te praten.