Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Politie, recht en criminaliteit

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week onder meer aangrijpende beelden van de vluchtelingencrisis in Europa, maar ook een vrolijke straatveger en een schaap met heel veel wol. (waarschuwing: sommige beelden kunnen als schokkend worden ervaren)
Jonge kinderen wachten na aankomst uit Hongerije op de trappen bij het station van München.
AFP / Christof Stache
Militaire parade in Maleisië
AFP / Mohd Rasfan
Vissers aan het begin van het visseizoen in Istanbul.
AFP / Ozan Kose
Een brandweerman in beschermende kleding tijdens een oefening voor een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest. Tegen het virus bestaan geen vaccins. Tot nu toe zijn er nog geen gevallen geconstateerd in Duitsland, maar wel in Rusland, de Baltische Staten en het oosten van Polen.
EPA / Jan Woitas
Cricketwedstrijd in The Solent, de zeestraat tussen Isle of Wight en het vasteland van Engeland.
EPA / Facundo Arrizabalaga
Het station Shinjuku in Tokio. De Japanse landbouwunie liet deze groentepilaren maken om Japanse landbouwproducten te promoten.
AP / Koji Ueda
De 29ste versie van het festival Burning Man in de Black Rock Desert van Nevada.
AP / Andy Barron / The Reno Gazette-Journal
Deelnemers van de Color Run race (5 km) in Tegucigalpa, Honduras
Reuters / Jorge Cabrera
In de buurt van Secunda, een van de grootste kolencentrales ter wereld. In de fabriek wordt petroleum-achtige synthetische ruwe olie verkregen uit kolen.
AFP / Mujahid Safodien
De 30ste World Bog Snorkelling Championships in Llanwrtyd Wells, Wales.
AFP / Oli Scarff
Een man rust uit in een park in de buurt van een demonstratie tegen de Japanse premier Shinzo Abe
Reuters / Thomas Peter
Het aangespoelde lichaampje van de 3-jarige Aylan Kurdi op het strand van Bodrum. De foto ging deze week de wereld over.
Reuters / Nilufer Demir / DHA
De arm van een dode migrant bij Zuwara, about 105 kilometers ten westen van Tripoli, Libië.
AP / Mohamed Ben Khalifa
De Hongaarse politie staat bij een gezin dat bij het station van Bicske protesteert, nadat een trein met als bestemming een grensplaatsje bij Oostenrijk, stopte bij een vluchtelingenkamp.
Reuters / Laszlo Balogh
Demonstranten raakten bij het parlementsgebouw in de Oekraïense hoofdstad Kiev slaags met de politie.
AFP / Yuriy Kirnichny
Middenvelder Gylfi Thor Sigurdsson van IJsland viert zijn goal na een penalty tegen Oranje tijdens de EK-kwalificatie op 3 september.
EPA / Stanley Gontha
De Duitse polsstokspringer Tobias Scherbarth in het station van Zurich in de marge van de Diamond League van wereld-atletiekbond IAAF.
AFP / Fabrice Coffrini
Straatveger laat zijn martial arts-vaardigheden zien in Beijing voorafgaand aan de grote militaire parade ter ere van het einde van de Tweede Wereldoorlog, dit jaar 70 jaar geleden.
Reuters / Damir Sagolj
Het Australische schaap Chris. Na de foto werd hij geschoren en ontdaan van maar liefst veertig kilo wol. Chris werd aangetroffen nabij Canberra en kon door het gewicht aan wol dat hij met zich meedroeg amper meer lopen.
Reuters / RSPCA
Een wapenmaker uit Kashmir in het Indiase Srinagar controleert de loop van een geweer.
AFP / Tauseef Mustafa
'Cosplayer' Gixell Guadamuz, verkleed als Jinx uit League of Legends, poseert met haar wapen tijdens de Yuukai Expo in Managua, Nicaragua.
AP / Esteban Felix