WK-brons en olympisch ticket voor roeisters dubbelvier

De Nederlandse dubbelvier op de podium met een bronzen medaille naast de winnaars uit de VS en de nummers twee uit Duitsland.
De Nederlandse dubbelvier op de podium met een bronzen medaille naast de winnaars uit de VS en de nummers twee uit Duitsland. Foto AFP/Jeff Pachoud

De Nederlandse vrouwen dubbelvier heeft vandaag brons gepakt bij het WK roeien in Frankrijk. Dat betekent meteen dat de vrouwen zich hebben verzekerd van een startbewijs voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van volgend jaar.

Twitter avatar MerijnSoeters Merijn Soeters Brons voor dames dubbelvier @NEDW4X tijdens WK #roeien! Gefeliciteerd @beukie20, @JanssInge, Chantal en Carline! http://t.co/yz4AZiXVkh

Goud ging naar de Amerikaanse ploeg (6.27,07), zilver naar Duitsland (6.28,41).

Lang leek een podiumplek er niet in te zitten. De vrouwen Nicole Beukers, Chantal Achterberg, Inge Janssen en Carline Bouw lagen op de helft van de race nog zesde. Een goede eindsprint zorgde ervoor dat de boten van Polen en Australië nog voorbij werden gevaren.

De dubbelvier bekroonde volgens ANP met de bronzen medaille een verrassend sterk seizoen. Eerder werd de ploeg al tweede op het EK en twee keer derde bij een wereldbekertoernooi (Bled en Luzern).

    • Frank Huiskamp