Terpstra grijpt naast ritwinst

Nélson Oliveira heeft vrijdag de dertiende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De Portugese wielrenner van de Italiaanse ploeg Lampre ontsnapte uit een kopgroep van 24 renners en reed de laatste 30 kilometer alleen naar de finish, om de mooiste overwinning uit zijn loopbaan te behalen. Niki Terpstra was één van de renners die de aanval kozen in de rit over 177 kilometer van Calatayud naar Tarazona. De Nederlander van Etixx-Quickstep, eerder dit seizoen tweede in de Ronde van Vlaanderen en nationaal kampioen, deed er de laatste tien kilometer alles aan om Oliveira te achterhalen. Hij kreeg echter onvoldoende hulp van de overige 22 achtervolgers en slaagde er niet in om in de voetsporen te treden van Bert-Jan Lindeman, Tom Dumoulin en Boy van Poppel, Nederlanders die eerder deze Vuelta een rit wonnen. Terpstra bereid zich in de Vuelta voor op het WK eind september in het Amerikaanse Richmond, waar hij kopman is van de Nederlandse ploeg. (ANP)