Weer

Wij bevinden ons momenteel in koele lucht die vanuit het noorden wordt aangevoerd. De middagtemperaturen liggen dan ook ruim onder de norm van 20 graden voor begin september. Zondag bereikt de temperatuur zijn dieptepunt, met overdag slechts een graad of 15. Daarna gaat de temperatuur voorzichtig weer omhoog.

Een klein lagedrukgebied, gevuld met die koelere lucht, beweegt zich zaterdagmiddag weer wat naar het noorden, waarna de buien steeds minder talrijk worden. De wind draait naar noordwest en neemt een tandje af, tot nog hooguit windkracht 5 aan de kust. Op veel plaatsen wordt het dan niet warmer dan 15 graden.

Zondag valt nog slechts een lokale bui, maar is het wel een groot deel van de dag bewolkt. Landinwaarts wordt de temperatuur nog maar een graad of 14. Aan de kust wordt het 15 of 16 graden.

Maandag wordt het, met weer wat zonneschijn, iets minder koud. Met 15 tot 18 graden blijft het echter te koel voor de tijd van het jaar. De dagen daarna wordt het geleidelijk weer iets warmer.