‘Vliegtuig in Brussel aan de grond wegens terreurdreiging’

Vliegtuigen van Egyptair op het vliegveld van Kairo.
Vliegtuigen van Egyptair op het vliegveld van Kairo. Foto EPA/Khaled Elfiqi

Op het vliegveld van Brussel wordt een vliegtuig dat vanmiddag vlak voor 16.00 uur had moeten vertrekken naar Kairo aan de grond gehouden wegens terreurdreiging. Een man, die volgens Belgische media al langer in de gaten werd gehouden door veiligheidsdiensten, die wilde boarden werd aangehouden.

Volgens Het Nieuwsblad zou de man hebben gedreigd dat er iets met het vliegtuig van Egyptair zou gebeuren. Daaropvolgend werd het zekere voor het onzekere genomen en is het vliegtuig aan de grond gehouden. Aan boord zou ook een belangrijke EU-diplomaat hebben gezeten. Belgische media noemen hem mogelijk het doelwit van de geplande aanslag.

Inmiddels is de vlucht geannuleerd. De verdachte wordt nog altijd ondervraagd. Rond het vliegtuig zouden agenten staan en het vliegtuig zou onderzocht worden door politiehonden. Meer informatie hebben politie en vliegveld nog niet losgelaten.