Verdachte bomaanslag blijkt het niet te zijn

De Thaise autoriteiten dachten dat ze hem hadden. De hoofdverdachte van de aanslag op een tempel in Bangkok van twee weken geleden. Maar de man, een buitenlander, die eerder deze week werd aangehouden, is waarschijnlijk niet de bommenlegger, zei de Thaise politie gisteren in een verklaring. Het dna-materiaal van de verdachte komt volgens de politie niet overeen met de dna-sporen die werden aangetroffen op het bewijsmateriaal dat na de aanslag werd gevonden. Op door de politie vrijgegeven beelden van een beveiligingscamera bij de tempel was te zien hoe een man met een geel T-shirt een rugzak achterliet. Even later deed zich op dezelfde plaats de verwoestende ontploffing voor. De aanslag kostte aan zeker twintig mensen het leven, onder wie veertien buitenlanders.

    • NRC