Net gemist, 5/9

LEZEN

Wat An Exile in the Corn Belt
Tijd 35 minuten

Israël is een ingewikkeld land, en elke politieke discussie daar een mijnenveld. Maar Sayed Kashua, schrijver en columnist, was een tegengeluid. Als Palestijn in de joodse staat stelde hij zich op als verbinder, een symbool van hoop op een gelijkheid die daar maar niet wil ontstaan. Tot hij opeens het land ontvluchtte. Wat is er gebeurd?

LEZEN
Wat Straight-Up Passing: The State of Queer Chefs in America
Tijd 40 minuten

Oké, dus je bent homo en werkt als kok in een hip restaurant in het liberale San Francisco. Niets om je zorgen over te maken, toch? Je bent vrij? Niet dus. Een originele en persoonlijke longread van Medium.com.

LEZEN

Wat The art of the demagogue
Tijd 15 minuten

Donald Trump wordt geen president. Natuurlijk niet. Dat 60 miljoen kiezers op hem zouden stemmen? Onwaarschijnlijk. Maar het enge is dat we in een situatie zitten waarin we dit überhaupt moeten zeggen, schrijft The Economist. Hoe kon hij zover komen?

LEZEN

Wat The Village That Will Be Swept Away
Tijd 10 minuten

De inwoners van het plaatsje Newtok in Alaska proberen al twintig jaar te vluchten voor het opkomende water, veroorzaakt door klimaatverandering. In 1996 stemden de 350 inwoners ermee in om te verhuizen naar een gebied bijna vijftien kilometer verderop: Mertarvik. Journalist Alana Semuels van The Atlantic bezocht het dorp, dat naar verwachting in
2017 niet meer bestaat.

 

    • Lineke Nieber