Grillig en onvoorspelbaar

None

Elke belegger zou twee keer moeten nadenken alvorens te beleggen in Chinese aandelen. Waarom? Omdat juist nu een aanzienlijk deel van de beleggers op Chinese beurzen helemaal niet heeft nagedacht en massaal is ingestapt zonder een idee te hebben over risico’s. Dit nieuwe geld is vluchtig. De Chinese autoriteiten hebben tot voor kort iedereen – ook buitenlandse beleggers – gestimuleerd om te beleggen en ze hebben tot voor kort de markt ook trachten te ondersteunen. Dit alles maakt dat Chinese aandelen zeer grillig en bovenal onvoorspelbaar kunnen bewegen. Fundamentele factoren als waardering spelen een ondergeschikte rol. En als je wél naar waardering kijkt, zijn Chinese aandelen niet bepaald goedkoop. Pas als er overduidelijk op basis van waardering sprake is van een aantrekkelijk instapmoment, zou de belegger met een lange adem kunnen overwegen om zich aan een Chinees avontuur te wagen.