Goed spreiden loont

Na de koersturbulentie in China hebben veel particuliere beleggers het land op hun radar. Na de recente koersval staat de beurs van Shanghai weer bijna op het niveau van november 2010, terwijl de beuren in Europa en de VS in die periode tientallen procenten stegen. Aangezien internationaal spreiden risico’s verlaagt, terwijl dat niet ten koste hoeft te gaan van het rendement, verdienen Chinese effecten (juist nu) een plek in een beleggingsportefeuille. Bijvoorbeeld een indexfonds met een brede spreiding in aandelen op de beurs van Shanghai of Shenzhen. Het prettige is dat het dividend automatisch wordt herbelegd. Een belangrijk aspect voor beleggers met een langetermijnhorizon die nu geen inkomen uit hun beleggingen hoeven te halen. Tuurlijk is er sprake van koersrisico. Wie tussentijdse dips mentaal kan dragen en de tijd heeft, profiteert des te meer van de bijdrage van dividend op het totale rendement.