Opinie

    • Ik

Argwaan

De kleuters in mijn onderbouwgroep zijn lekker aan het werk als er opeens twee agenten in het lokaal staan. „Had u gebeld mevrouw?”

„Eh nee, maar ik kijk even wie wel”, zeg ik.

Terwijl ik de gang op snel om na te gaan wie van mijn collega’s gebeld heeft, komt de directeur haar groep al uit en vangt de agenten op. Ik loop terug. Gedachten over wat voor naars er aan de hand zou kunnen zijn schieten door mijn hoofd, maar ik focus op mijn kleuters en denk ‘als ik het moet weten hoor ik het wel’.

Pas ’s avonds op onze jaarlijkse bbq hoor ik dat een collega argwaan kreeg toen een man op een scooter meerdere malen langzaam langs de school reed en haar lokaal inkeek.

Mijn collega seinde de directeur in, die de politie belde.

Terwijl er een beschrijving van de scooterberijder aan de agenten werd gegeven, merkte een andere collega op dat ze de omschrijving herkende: het was de vader van een nieuwe leerling bij ons op school.

Annemieke Wijma

    • Ik