Vader Márcia en Gláucio later uitgezet

De vader van Márcia en Gláucio wordt volgende week uitgezet in plaats van vandaag, in verband met zijn medische toestand. Dit heeft staatssecretaris Dijkhoff (VVD) laten weten aan Flip Schüller, de advocaat van de Angolees. Luciano Ventura Tiago heeft medische klachten en wordt eerst onderzocht. „Hij wordt volgende week uitgezet, tenzij zijn medische conditie dit niet toelaat.” Eerder deze week werd bekend dat de dertienjarige Gláucio en zijn achttienjarige zus Márcia met hun moeder in Nederland mogen blijven. De vader moet wel weg uit Nederland. De man wordt verdacht van oorlogsmisdaden en krijgt daarom geen verblijfsvergunning. Het gezin verbleef al vijftien jaar in Nederland. Ondanks de afwijzing van een verblijfsvergunning is het gezin nooit vertrokken.