Topmodel Yfke Sturm gewond na ongeluk met ‘jetsurf’, onduidelijkheid over ernst

Topmodel Yfke Sturm Foto ANP/ Robin Utrecht

Topmodel Yfke Sturm is gewond geraakt bij een ongeluk met een gemotoriseerde surfplank voor de kust van het Italiaanse eiland Ischia, maar onduidelijk is hoe ernstig haar verwondingen zijn.

De Italiaanse krant La Corriere Della Sera meldde onder meer dat het 33-jarige topmodel, een van de bekendste van Nederland, in coma lag en in levensgevaar was en een schedelbasisfractuur en meerdere gebroken wervels had opgelopen. Tegenover de Telegraaf zegt haar vader dat de situatie niet levensbedreigend is, maar de behandelend arts kan daar nog geen uitsluitsel over geven. Ze wordt kunstmatig in coma gehouden en het is volgens haar arts belangrijk hoe ze reageert. Sturm wordt niet geopereerd.

La Corriere Della Sera schreef dat Sturm van een zogeheten ‘jetsurf’ zou zijn gevallen en daarna werd overvaren. Haar vader kan dit niet bevestigen, zo zegt hij.

Sturm, eind juli nog moeder geworden, heeft campagnes gedaan voor onder andere Calvin Klein, Chanel en Ralph Lauren en modeshows gelopen voor onder andere Victoria’s Secret en Versace. Ze presenteerde in 2006 het eerste seizoen van Holland’s Next Top Model, de Nederlandse versie van het bekende America’s Next Top Model.

    • Frank Huiskamp