Etappezege Danny van Poppel

Danny van Poppel heeft gisteren de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De Nederlander was de snelste in de massasprint. Van Poppel is na Tom Dumoulin en Bert-Jan Lindeman de derde Nederlander die een rit wint in deze Vuelta. Even leek Lindeman kans te maken op een tweede ritzege, maar vlak voor de aankomst werd de kopgroep waarvan hij deel uitmaakte teruggepakt door een aanstormend peloton. Twaalf kilometer voor de aankomst moest Van Poppel (22) nog een wiel verwisselen vanwege een lekke band, waarna zijn ploeggenoten van Trek hem terugbrachten naar het peloton. Met zijn zege treedt hij in de voetsporen van zijn vader Jean-Paul, die in alle grote rondes etappes won. Voor Danny is het de eerste ritzege in een grote ronde en de mooiste in zijn loopbaan tot nu toe. Fabio Aru ging vandaag weer van start in de leiderstrui; Tom Dumoulin is de nummer drie in het algemeen klassement, op een halve minuut van de Italiaan. (ANP)