Roger Federer komt volgend jaar weer naar Rotterdam

Roger Federer verloor in 2013 in de kwartfinale van het ABN AMRO tennistoernooi van de Fransman Julien Benneteau. Foto ANP / Koen Suyk

Roger Federer neemt volgend jaar voor de negende keer deel aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Toernooidirecteur Richard Krajicek over de deelname Federer:

“Net als in 2012 kiest Roger voor Rotterdam als weg naar de Olympische Spelen. Bovendien bleek het toen de opmaat naar het heroveren van de nummer één positie, dus de keuze voor deze route zegt alles over de ambitie die hij heeft.”

In 2013 leed de nummer twee van de wereldranglijst een zeldzame nederlaag in Ahoy tegen een speler buiten de top-30. In de kwartfinale verloor hij van ‘angstgegner’ Julien Benneteau: 6-3 en 7-5. Naar verluidt moest de ‘beste tennisser aller tijden’ krap één miljoen euro kosten.

Federer veroverde tot dusver zeventien Grand Slams, zes ATP World Tour Finals en vierentwintig 1000-toernooien. In 2005 en 2012 won hij het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het toernooi wordt volgend jaar gehouden van 8 t/m 14 februari in Ahoy Rotterdam.

    • Marije Willems