Rabobank haalt twee hoge ING’ers binnen

Twee hooggeplaatste ING’ers stappen over naar het bestuur van de Rabobank. Dat hebben beide banken vandaag bekendgemaakt.

Het gaat om Carin Gorter en Bas Brouwers. Gorter verruilt haar commissariaat bij ING voor een bestuursfunctie bij Rabobank. Zij wordt ‘chief risk officer’. Brouwers is financieel directeur bij ING Nederland en gaat diezelfde functie bekleden in het bestuur van de Rabobank.

Rabobank is „zeer gelukkig” met het aantreden van de twee, laat de bank weten in een persbericht. „Beiden hebben jarenlange ervaring in de top van het bankwezen.”

Gorter en Brouwers vervangen samen Rabo- bestuurder Bert Bruggink. Hij vervult de twee functies nu nog tegelijkertijd, als ‘chief financial & risk officer’. Straks worden zijn taken verdeeld over Gorter en Brouwers. De splitsing van de functie vindt plaats op aandringen van De Nederlandsche Bank (DNB).

Bruggink treedt eind dit jaar terug uit het bestuur, zo maakte de Rabobank in maart bekend. Hij zou het niet eens zijn geweest met het opsplitsen van zijn positie en daarom opstappen. Bruggink werd lang gezien als kroonprins van de Rabobank, die de bank op een dag zou gaan leiden.

De benoemingen van Gorter en Brouwers moeten nog worden goedgekeurd door DNB. Ook zal de ondernemingsraad van de Rabobank zich uitspreken over hun aanstelling, ter advisering.