Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Ryanair ook naar Schiphol

Na Eindhoven en Maastricht gaat Ryanair vanaf volgende maand ook vliegen op Schiphol. De Ierse budgetmaatschappij begint dan met een verbinding tussen Amsterdam en Dublin, dagelijks vier keer heen en weer. Het bedrijf verwacht dat de nieuwe vliegroute per jaar ongeveer 450.000 extra passagiers oplevert. Via de luchthavens van Maastricht en Eindhoven vervoert Ryanair jaarlijks nu meer dan twee miljoen passagiers. Het is de bedoeling dat de verbinding tussen Amsterdam en Dublin de eerste is in een langere reeks. Op Schiphol gaat het bedrijf de concurrentie aan met KLM, Transavia en easyJet, nu de grootste gebruikers van de luchthaven. De keuze om ook op grotere luchthavens te vliegen heeft te maken met de strijd om de zakelijke klanten. Aanvankelijk vlogen Ryanair maar ook easyJet, vooral op vliegvelden in de regio. De laatste tijd richten beide maatschappijen zich echter niet meer alleen op de vakantieganger. (NRC)