Haase verliest van Gasquet in US Open

De Nederlandse tennisser Robin Haase is in de US Open niet verder gekomen dan de tweede ronde. Hij werd donderdag verslagen door de Fransman Richard Gasquet: 4-6 6-3 7-6(4) 6-4.

Foto AP / Kathy Willens

Robin Haase is in de US Open niet verder gekomen dan de tweede ronde. Hij werd donderdag (lokale tijd) verslagen door de Fransman Richard Gasquet. De nummer twaalf van de plaatsingslijst zegevierde in vier sets: 4-6 6-3 7-6 (4) 6-4.

Haase begon goed en gedurfd aan het duel met Gasquet, die hij vorig jaar in Halle nog voor de eerste en enige keer had verslagen. Bij een stand van 4-4 brak de 28-jarige Hagenaar de service van de 29-jarige Fransman waarna hij resoluut de set binnenhaalde.

Gasquet kwam in de tweede set beter in zijn spel, terwijl Haase wat meer onnodige foutjes ging maken. Na verlies in de tweede set kwam de Nederlander, de nummer 79 van de wereldranglijst, in de derde set terug van een achterstand van 2-4. In de tiebreak moest Haase zich echter alsnog gewonnen geven waarna Gasquet in de vierde set het initiatief niet meer uit handen gaf.

Haase sloeg in de partij, die 2 uur en 40 minuten duurde, elf aces. Voor Gasquet, die dit jaar op Wimbledon de halve finales bereikte, was het zijn derde zege op Haase in de vierde onderlinge partij.

Haase kwam bij de US Open nog nooit verder dan de tweede ronde. In 2011 werd hij voor de eerste keer in New York in de tweede schifting uitgeschakeld. Haase had dinsdag in de eerste ronde van de Duitser Dustin Brown in vijf sets gewonnen. (ANP)