Dode en gewonde door neerstorten lift bij TU/Eindhoven

Het logo van de TU in Eindhoven Het logo van de TU in Eindhoven

Op het terrein van de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e) is een lift naar beneden gevallen. Twee mensen zijn daaronder terecht gekomen. Een van hen is overleden, het andere slachtoffer is zwaargewond en zit nog bekneld. Er is een traumahelikopter onderweg.

Dat bevestigt de politie desgevraagd aan NRC.

Het ongeluk vond vanmiddag plaats in een pand dat gesloopt zou worden. Volgens Omroep Brabant gaat het om het gebouw Potentiaal, een oud gebouw van de faculteit Electrical Engineering. In het pand zouden studentenwoningen worden gebouwd.

De lift zou van zeven hoog naar beneden zijn gestort. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. De arbeidsinspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid doet onderzoek naar de toedracht van dit ongeval.

    • Marissa van Loon