Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

In de ban van de condor

De EO maakt met In de ban van de condor een spelshow in de natuur.

Bekende Nederlanders worden gekoppeld aan ervaren vogelaars en moeten samen vogels spotten. De omroep noemt dit in de ronkende aankondiging „een unieke combinatie die op de Nederlandse televisie niet eerder is vertoond”. De duo’s krijgen eerst opdrachten in Nederlandse natuurgebieden en worden beoordeeld door een wisselende jury. De finale vindt plaats in Peru. Daar gaan de overgebleven deelnemers op zoek naar de roofvogel uit de titel.