Schrijf je eigenTroonrede

Op 15 september is het Prinsjesdag. Koning Willem-Alexander zal voor de derde keer de Troonrede voorlezen, met daarin de regeringsplannen voor het komende jaar.

Maar misschien heb jij ook wel plannen voor Nederland. Wat moet er anders? En hoe? Laat maar eens zien! Doe mee aan de wedstrijd van ProDemos en schrijf je eigen Troonrede.

Wat moet je doen?

Stuur je alternatieve Troonrede van maximaal 350 woorden uiterlijk zondag 6 september naar aanmelden@prodemos.nl. Een jury met onder anderen oud-Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas beoordeelt de inzendingen en uiteindelijk wordt de winnaar democratisch gekozen op 14 september tijdens een speciale Prinsjesdagavond in Café Dudok in Den Haag (toegang is gratis).

En wat zijn de prijzen?

De winnaar krijgt een vip-rondleiding in de Tweede Kamer en mag bij verschillende politieke partijen zijn of haar plan toelichten. Daarnaast wordt de winnende alternatieve Troonrede afgedrukt in nrc.next.