Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkiezingen

President Obama steunt kandidatuur Los Angeles voor de Spelen van 2024

De Amerikaanse president Barack Obama staat volledig achter de plannen van Los Angeles om de Olympische Spelen van 2024 binnen te halen. Volgens zijn woordvoerder omarmt Obama de kandidatuur en zal hij het bid steunen. De stad stelde zich dinsdag officieel kandidaat voor de Zomerspelen van 2024. De miljoenenstad in Californië zou de Spelen daarmee voor de derde keer binnen de stadsgrenzen krijgen, na 1932 en 1984. Alleen Londen organiseerde de Zomerspelen tot nu drie keer (1908, 1948 en 2012). Het Amerikaans olympisch comité gaf aanvankelijk de voorkeur aan Boston, maar die stad trok zich eind juli terug omdat een groot deel van de bevolking protesteerde tegen de hoge kosten. Parijs, Rome, Hamburg en Boedapest zijn ook gegadigden voor de organisatie van de Spelen in 2024. (ANP, NRC)