Net-a-Porter topvrouw Natalie Massenet kapt ermee

Foto iStock

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

De vrouw die luxe online retail ‘zoals we het kennen’ heeft bedacht, stopt ermee. Volgens Quartz heeft Natalie Massenet, de oprichter van Net-a-Porter, na een fikse machtsstrijd ontslag genomen.


Massenet richtte in 2000 Net-a-Porter op, toen luxe merken het internet nog te eng vonden om in online retail te investeren. Door haar achtergrond als chef bij het Londense magazine Tatler lukte het haar online winkelen bij de site exclusief te houden. Hoe succesvol Net-a-Porter ook was, de site draaide geen winst. Daarom besloot moedermaatschappij Richmond begin dit jaar te fuseren met de technologisch sterke Italiaanse online kledingretailer Yoox.

Maar het boterde niet tussen Yoox CEO Federico Marchetti, tevens CEO van het nieuwe bedrijf, en bestuursvoorzitter Massenet. De Italiaan liet in een interview met de Financial Times weten dat er maar een baas was: “En dat ben ik.” Massenet verlaat Net-a-Porter met 150 miljoen dollar die ze overhoudt aan de verkoop van haar aandelen in het bedrijf. Genoeg voor een goede oude dag, maar Massanet die onlangs vijftig werd, heeft vast andere plannen.

HP gooit weer tak in de verkoop

Hewlett-Packard verkent mogelijkheden om digitale veiligheidstak TippingPoint te verkopen, meldt re/code op basis van ingewijden. Verschillende investeerders zouden interesse hebben in dit onderdeel van het bedrijf. De waarde van TippingPoint wordt geschat tussen de 200 en 300 miljoen dollar.

De verkoop van TippingPoint zou niet heel vreemd zijn. Met een opsplitsing van HP op de agenda in november wil het bedrijf af van overtollige ballast. HP splitst in een print-en pc-bedrijf (HP Inc.) en een die zakelijke hardware en diensten zal verzorgen (Hewlett Packard Enterprise)

Daar hoort TippingPoint dus niet bij. Volgens re/code past de afdeling - die zich bezighoudt met firewalls - niet bij de keur aan hoogwaardige veiligheidsdiensten die HP wil gaan aanbieden bij de nieuwe bedrijven: zoals encryptietechnologie.

Sony betaalt voor hack

Sony Pictures Entertainment heeft geschikt met medewerkers wiens persoonlijke gegevens op straat kwamen te liggen door de inmiddels beruchte hack vorig jaar. Het gaat om een groep van tien werknemers die collectief (en voor al hun collega’s) hun werkgever had aangeklaagd, schrijft The Wall Street Journal.

Het is onduidelijk hoe hoog het bedrag is dat Sony uitkeert en aan wie van de vijftigduizend huidige en voormalige werknemers die getroffen werden. Veel van de medewerkers zagen hun financiële en medische informatie publiekelijk gepubliceerd worden. De rechtszaak die zij tegen Sony hadden aangespannen betichtte het bedrijf van laksheid omdat het zelfs na een eerdere hack, de computersystemen onvoldoende had beveiligd.

    • Hans Klis