Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Ambassade in België wordt extra beveiligd

De Nederlandse ambassade in Brussel wordt sinds gisteren extra bewaakt door Belgische militairen. De bewaking bij de ambassade is opgeschroefd, omdat Nederland deel uitmaakt van de coalitie tegen Islamitische Staat, schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Naast de Nederlandse ambassade worden ook de ambassades van Canada, Groot-Brittannië, Australië, Qatar, Jordanië, Bahrein, Emiraten, Saoedi-Arabië en Turkije extra beveiligd. Voorheen kregen enkel de ambassades van de VS, Frankrijk, Denemarken en Israël bewaking. Dit besluit van de Belgische regering volgt na een advies van het Strategisch Comité voor Inlichtingen en Veiligheid.