Een contract haal je gewoon van de website

Deze rubriek belicht elke donderdag een nieuw bedrijf. Dit keer: Legalloyd

Bedrijf: Legalloyd

Oprichters: Philip de Roos (32) Leopold van Oosten (34) en Sjors Dobbelaar (30) Medewerkers: 14

Met groot succes doen juristen al jarenlang alsof contracten opstellen verschrikkelijk ingewikkeld is. Zelfs voor simpele contracten wordt vaak een administratiekantoor of advocaat ingeschakeld. Volgens de oprichters van Legalloyd kan dat makkelijker en goedkoper: zij bieden online templates aan die je simpel kunt personaliseren. Ze kregen vorige week een investering van een half miljoen euro.

Wat doen ze?

Op hun site kies je welk contract je nodig hebt, bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst, huurcontract of licentie voor auteursrecht. Je vult online een vragenlijst in en daarna is het contract klaar om te downloaden. Een jurist doet een snelle laatste check. Ze hebben zo’n 100 templates op de site staan, maar je kunt altijd om een specifiek contract vragen.

Wat is het verdienmodel?

Contracten zijn per stuk te bestellen (prijs varieert van 9 euro tot 100 euro), of je kunt een abonnement nemen; voor 9 euro per maand is elke maand één contract te downloaden.

Voor wie is dit handig?

Voor iedereen die weleens een contract nodig heeft, voornamelijk ondernemers. Grote bedrijven hebben vaak zelf een jurist. Legalloyd heeft zo’n 200 klanten, onder meer Blendle en de Correspondent.

Kun je voorbeeldcontracten niet gratis online vinden?

Ja, maar het wil niet zeggen dat die up-to-date zijn. Met zijn software staat Legalloyd garant voor de contracten die ze opstellen.

    • Charlotte van ’t Wout