Petitie tegen afschieten herten

De Dierenbescherming heeft 17.099 handtekeningen verzameld met een petitie tegen het afschieten van 2.400 damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De petitie zou vandaag aan wethouder Udo Kock (financiën en water, D66) van Amsterdam worden overhandigd. De Dierenbescherming roept de gemeente op af te zien van het plan damherten af te schieten en de populatie in het duingebied zo veel mogelijk met rust te laten. Directeur Dales noemt het plan om ruim tweederde van de gezonde damhertenpopulatie af te schieten „ronduit stuitend”. De Dierenbescherming vindt het afschieten „onnodig, dieronvriendelijk en schadelijk voor het hele gebied”. Volgens de gemeente is de populatie veel te groot, is de verkeersveiligheid in het geding en de biodiversiteit in gevaar. De Dierenbescherming weerspreekt deze argumenten. (ANP)