Darth Vader, Scarface en The Terminator gaan op stap in deze mash-up

Hoe ziet een discotheek met alleen maar filmhelden eruit? Als de Hell’s Club, waar Tom Cruise een verdomd goede cocktail serveert, John Travolta en Patrick Swayze hun kunsten op de dansvloer tonen en Scarface het rookverbod negeert. Wees voorbereid op een briljante mash-up.

"Say hello to my little friend." Screenshot YouTube

Hoe ziet een discotheek met alleen maar filmhelden eruit? Als de Hell’s Club, waar Tom Cruise een verdomd goede cocktail serveert, John Travolta en Patrick Swayze hun kunsten op de dansvloer tonen en Scarface het rookverbod negeert. Wees voorbereid op een briljante mash-up.

Het begint als een scene uit Star Wars, waar Obi-Wan Kenobi en zijn leerling Luke Skywalker een bar binnenlopen. Maar wacht even, staat Jean-Claude van Damme daar niet? En is dat Renton uit Trainspotting die aan het trippen is? Zo kan het dus ook dat de Tom Cruise uit Collateral een zwoele blik uitwisselt met de barman. Inderdaad, de Tom Cruise uit Cocktail. Het lijkt op een prima avond, totdat de Terminator voor ‘pahty poopah’ speelt.

Nu verschijnen er wel vaker mash-ups van Hollywood-films, maar Hell’s Club is zó knap gemaakt dat het eng wordt. Het tien minuten durende filmpje quote uit ongeveer veertig jaar aan filmgeschiedenis en plaatst al die filmhelden in één disco. De montage is perfect, kijk alleen al naar die spiegels achter Al Pacino. Afijn, probeer maar eens álle films te herkennen in deze video:

    • Philippus Zandstra