Straf FC Utrecht voor spreekkoren blijft staan

FC Utrecht heeft ook bot gevangen bij de commissie van beroep van de KNVB en moet gewoon de boete betalen van 10.000 euro die de tuchtcommissie in juli had opgelegd voor antisemitische spreekkoren. De aanhang van de club zong in de thuiswedstrijd op 5 april tegen Ajax bijzonder kwetsende anti-Joodse teksten. De bijkomende sanctie van de tuchtcommissie is ook gehandhaafd en die houdt in dat FC Utrecht de volgende wedstrijd tegen Ajax moet spelen met een lege Bunnikside. De commissie van beroep stelt, evenals eerder de aanklager betaald voetbal en de tuchtcommissie, dat FC Utrecht tijdens de wedstrijd onvoldoende heeft gedaan om tegen de spreekkoren op te treden. FC Utrecht was het niet eens met de straf van de tuchtcommissie en ging in beroep. De zaak diende op 18 augustus, gisteren volgde het vonnis. FC Utrecht speelt op 13 december de thuiswedstrijd tegen Ajax, zonder de harde kern op de Bunnikside.